Notariaat-Wijdemeren-bg10b-1697

Wij kunnen je onder meer helpen kiezen met de vorm van je nieuwe bedrijf

Notariaat-Wijdemeren-bg10-1697

Wij kunnen je onder meer helpen kiezen met de vorm van je nieuwe bedrijf

Een bedrijf starten

Een bedrijf beginnen kan op veel manieren. Fulltime, parttime, met of zonder personeel, alleen of samen, als eenmanszaak of als B.V.. Niet alleen een goed bedrijfsplan en winstprognoses zijn belangrijk. Ook hoe je begint en in welke vorm maakt deel uit van een goede voorbereiding. Wij kunnen je onder meer helpen kiezen met de vorm van je nieuwe bedrijf.

Rechtsvorm

De rechtsvorm van je onderneming hangt voorl af van de aard van de onderneming die je begint. Bij sommige ondernemingen passen meerdere vormen. De keuze voor de vorm van de onderneming heeft niet alleen gevolgen voor bijvoorbeeld de ondernemersrisico’s die je privé loopt (en ook je partner) maar ook voor de fiscale behandeling van je onderneming. Zeker als je nog geen ondernemingservaring hebt of je bent ervaren maar begint een heel ander soort onderneming dan je hebt gehad, is het belangrijk je door ons te laten adviseren over de keuze die je voor de rechtsvorm van je onderneming kunt maken.

Eenmanszaak of B.V.

De keuze voor een eenmanszaak of een B.V. hangt af van een aantal factoren. Deze kunnen van juridische en/of fiscale aard zijn. Eén van de juridische voordelen van een B.V. is dat de aandeelhouder/bestuurder in principe niet persoonlijk aansprakelijk is voor de schulden van de B.V. boven het bedrag van zijn aandeel.
Maar of het in fiscale zin gunstig is om een B.V. op te richten hangt onder meer af van de omvang van de verwachte omzet van je bedrijf. Wij kunnen je daarover samen met jouw accountant adviseren.

Partner beschermen tegen ondernemersrisico's

Ben je getrouwd of woon je samen? Het is goed om bij de start van je bedrijf al te informeren hoe je je partner kunt beschermen tegen de risico's die je als ondernemer loopt.
Er kunnen ook onverwachte zaken gebeuren waarvan je de gevolgen kunt regelen: wie moet bijvoorbeeld het bedrijf overnemen als je zelf je bedrijf niet meer kunt uitoefenen (als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of overlijden). Wij kunnen de mogelijkheden voor de verschillende onverwachte situaties met je doornemen en je adviseren.